intuitie pijnappelklier activeren

7 tips voor het activeren van je derde oog en je intuïtie

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Intuïtie, wat is dat nu eigenlijk? Het woord intuïtie komt uit het Latijn en betekent letterlijk ‘innerlijk weten’.
Intuïtie is dus je innerlijk weten, iets wat je ‘weet’ zonder dat je er over nagedacht hebt. Een ingeving een impuls of een onverklaarbaar gevoel.

 

Je kunt dit activeren door het stimuleren van je derde oog. Lees in dit artikel hoe dat werkt en hoe je dat doet. 

 

Iedereen heeft intuïtie en wanneer je ernaar luistert en ontwikkelt zal je versteld staan wat je diep van binnen weet. Gelukkig is luisteren naar je gevoel steeds minder iets ‘vaags’ dat niet te onderbouwen is met argumenten. Integendeel, intuïtie wordt steeds meer gezien als een bron van zinnige informatie en een onmisbare aanvulling op je rationele denken. Ook door wetenschappers en nuchtere denkers want het is een aantoonbaar en verklaarbaar verschijnsel.

 

Je zou kunnen zeggen dat je intuïtie de manier is waarop je onderbewuste boodschappen doorgeeft aan je bewuste denkende ik. Er is ook een specifiek orgaan in je lichaam dat gekoppeld is aan je intuïtie; namelijk de pijnappelklier.

 

Tip, lees ook het artikel: ‘Wist je dat je drie breinen hebt?’

 

Wat is de pijnappelklier?

De pijnappelklier zit in het midden van je hoofd en heeft de grootte van een erwtje. Biologisch gezien kennen we de functie van deze kleine klier nog niet volledig. Maar wat in elk geval duidelijk is, is dat de klier verschillende hormonen aanmaakt.

 

Zoals melatonine, wat helpt bij de controle van je slaap-waakcyclus. Serotonine, het gelukshormoon wat onder andere je stemming regelt. Maar ook DMT(Dimethyltryptamine) een stof die overal in de natuurlijke wereld te vinden is; in planten, dieren, grassen en dus ook in mensen.

 

Waarom DMT in mensen voorkomt, is vooralsnog een raadsel. Wat we wel weten is dat DMT wordt gekoppeld aan spirituele ervaringen. Maar daarover later meer. 

 


Spirituele functie pijnappelklier en derde oog 

Dit is gelijk een mooi bruggetje naar de spirituele functie van de pijnappelklier. De pijnappelklier staat ook wel bekend als het derde oog. Het speelt in veel oude culturen, religies en filosofische stromingen een mythische en heilige rol.

 

De klier wordt vaak beschreven als ‘de zetel van de ziel’. En wordt gezien als de poort tussen de fysieke en spirituele wereld. Zo is het derde oog een energetisch oog waarmee je dingen kunt ‘zien’ die je met je fysieke zintuigen niet kunt waarnemen. 

derde oog intuitie ontwikkelen

Het activeren van je pijnappelklier zorgt voor een krachtig derde oog en daarmee een sterker ontwikkelde intuïtie. 

 

Maar het wordt ook gelinkt aan helderziendheid, helderhorendheid, lucide dromen, en meer paranormale vaardigheden. Het wordt ook wel omschreven als dat het je de mogelijkheid geeft om de wijsheid van je ziel te kanaliseren. Nou doe mij dat maar toch?

 

Tip, lees ook het artikel: ‘Makkelijke meditatie-tip voor beginners.’

 

 

7 manieren om je pijnappelklier activeren

Vanaf je zevende jaar neemt de grootte van de pijnappelklier af. En hoe ouder je wordt hoe meer hij gaat verkalken. Dit is wetenschappelijk aangetoond. Er zijn echter verschillende manieren om je pijnappelklier op te schonen en zo te activeren. Ik zet er hier 7 op een rij voor je. 


1. Biologische voeding

Eet meer biologische voeding. Pesticiden zijn niet alleen schadelijk voor de grond, het grondwater, insecten en vogels, maar ook voor ons als mens. Naast dat het op meerdere vlakken niet gezond is om allerlei gifstoffen in je lichaam op te bouwen, schijnt het ook nog eens heel specifiek te zorgen voor verkalking van de pijnappelklier. 


2. Verminder inname zuivelproducten

Ook melkproducten schijnen een vertroebelend laagje over je derde oog te leggen. Dus de inname van zuivelproducten helpt ook je derde oog te activeren. 

 

3. Verminder of vermijd alcohol en tabak

Naast het feit dat deze alcohol en tabak sowieso slecht voor je zijn, zorgt het elimineren of verminderen van het innemen van deze stoffen voor een boost voor je pijnappelklier.

 

4. Fluoride inname verminderen

In Nederland wordt er geen fluoride meer toegevoegd aan ons drinkwater in tegenstelling tot de VS en veel andere landen. Maar het zit wel in de meeste tandpasta,. Er zijn enkele tandpasta’s op de markt die geen fluoride bevatten. Weleda heeft verschillende tandpasta’s zonder fluoride en ook een mondwater zonder fluoride.


5. Meditatie 

Mediteren, mediteren, mediteren is de oefening om je pijnappelklier te activeren. Maakt niet uit in welke vorm. Hierbij een link naar een geleide meditatie van Steven Nobel die er echt op gericht is je derde oog te openen. 


6. Ademhalingsoefening

Dr Joe Dispenza heeft een ademhalingsoefening ontwikkeld die de pijnappelklier activeert. Je kunt hem hier beluisteren via Spotify


7. Ayahuasca

Eerder in dit stuk noemde ik al dat de pijnappelklier DMT produceert. DMT is óók het actieve ingrediënt in Ayahuasca, een heilige drank met helende krachten, die al duizenden jaren wordt gebruikt door inheemse stammen in de Amazone. Na het innemen van deze drank ervaar je een trip die zich kan ontwikkelen tot het ervaren van visioenen, mystieke of spirituele openbaringen en het (her)beleven van ervaringen uit ‘eerdere levens’. Het helpt zo ook de pijnappelklier te activeren 

Welke van deze 7 tips vind je het proberen waard? Of wat doe je misschien al? Laat het me hieronder weten.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Vind je dit een inspirerend artikel? Bewaar DEZE PIN op je ‘spiritualiteit’ of ‘zelfontwikkeling’-bord op Pinterest

derde oog intuitie


Wat je misschien ook interessant vindt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips

slaapmeditatie kind

Hypnotische slaapmeditatie

Gratis meditatie voor kinderen

The Good Website

Inspirerende workshops

De Good People organiseren workshops voor een vrijer leven.

Meditatie die hooggevoelige kinderen helpt in te slapen

Een hypnotische meditatie voor kinderen van 5 t/m 13 jaar om tot diepe ontspanning te komen en met een fijn gevoel in te slapen. 
Sommige volwassenen vallen er ook heel goed bij in slaap…:)
Download hem hier en ontvang daarna wekelijks tips & inspiratie voor een vrijer leven voor jou & je kind.