kinderen herinneren vorige levens-2

Herinneringen van kinderen aan vorige levens

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Vorige levens: geloof jij dat jouw ziel vaker teruggekeerd is op aarde? Jonge kinderen herinneren soms nog flarden van vorige levens. Hier wordt zelfs wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Geloof in reïncarnatie wereldwijd

Hier in het Westen is het niet het leidende geloof en wordt je toch een beetje gek aangekeken als je het hebt over vorige levens. Maar wereldwijd gezien is reïncarnatie helemaal niet zo’n obscuur idee. Ongeveer 1,2 miljard mensen hangen een geloof aan waarin reïncarnatie een rol speelt. Dit zijn vooral Aziatische religies, zoals het hindoeïsme, het jainisme, het boeddhisme en het sikhisme.


Even ter vergelijking er zijn 1,5 miljard Moslims op de wereld en 2 miljard Christenen. Het is zelfs mogelijk dat de eerste christenen ook in reïncarnatie geloofden. Want verschillende christelijke bronnen suggeren dat het vele eeuwen geleden gebruikelijk was om te geloven dat iemand niet slechts één keer, maar meerdere keren naar het aardse leven terugkeerde.
Onderzoek naar kinderen met flashbacks uit vorig leven

Al sinds de jaren 60 van de vorige eeuw wordt er serieus onderzoek gedaan naar de mogelijkheid van reïncarnatie op Westerse universiteiten. En vooral wat de University van Virginia doet vind ik waanzinnig interessant.

 

Daar doet Dr. Jim Tucker al 20 jaar onderzoek naar kinderen die beweren een vorig leven te herinneren. De afgelopen 60 jaar zijn (want de voorganger van Tucker, Dr Ian Stevenson heeft hier ook al  40 jaar onderzoek naar gedaan) zulke gevallen verzameld en bestudeerd. En zo hebben ze een aantal gemeenschappelijke kenmerken gevonden. 

 

Deze kinderen beginnen spontaan te praten over herinneringen aan een leven als een ander persoon. De verhalen beginnen meestal op zeer jonge leeftijd, zo rond de 2-3 jaar oud. En ze stoppen meestal met het doen van zulke uitspraken rond de leeftijd van 6, 7 of 8 jaar oud. 

 

In sommige gevallen zijn de details die het kind vertelt heel specifiek. Dus inclusief naam, woonplaats en een gebeurtenis die aan een tijd te koppelen is. Op die manier is het mogelijk een overleden persoon terug te vinden in archieven. Of kunnen familieleden van de overleden persoon bevestigen dat verhalen of herinneringen overeenkomen. En het komt ook regelmatig voor dat kinderen claimen een overleden familielid uit de eigen familie te zijn.

 

Soms zijn er kenmerken zoals moedervlekken of geboorteafwijkingen die overeenkomen met dodelijke wonden van de vorige persoon. Ook bepaald gedrag dat een kind vertoont zoals heel specifieke voorkeuren of angsten en fobieën (bijvoorbeeld voor water) die niet terug te leiden zijn naar gebeurtenissen in het leven van het kind nu, houden verband met de vorige persoon. 
Voorbeelden van cases van kinderen die vorig leven herinneren

Dit zijn twee voorbeelden uit de onderzoeken van Dr. Tucker:

Sam Taylor werd 18 maanden nadat zijn opa overleed geboren. Toen hij 1,5 jaar oud was, zei hij tegen z’n vader die op dat moment zijn luier aan het verschonen was: “Toen ik zo oud was als jij, deed ik dit altijd bij jou” Hij vertelde toen hij nog wat beter kon praten details over het leven van zijn grootvader waarvan zijn ouders zeker wisten dat ze hem dat niet verteld hadden. Zoals het het feit dat de zus van zijn grootvader was vermoord. En dat zijn oma elke dag milkshakes maakte met een keukenmachine aan het einde van zijn opa’s leven. Ook herkende hij zijn opa, maar zei hij “dat ben ik!” op een oude klassenfoto waar 16 jonge jongens op staan.

 

James Leininger is een Amerikaans kind dat op tweejarige leeftijd intense nachtmerries kreeg van een vliegtuigcrash. Hij had altijd al grote interesse in vliegtuigen en hier ook veel kennis over.  Op een gegeven moment vertelt hij aan zijn ouders dat hij een Amerikaanse piloot was die in de WOII is omgekomen toen zijn vliegtuig werd neergeschoten door de Japanners. Toen zijn moeder hem vroeg hoe hij wist dat het om Japanners ging, vertelde hij dat de rode zon op het vijandige vliegtuig herkende. Dit was geen algemene kennis die hij op die jonge leeftijd al ergens anders had op kunnen pikken volgens de ouders.


Verder gaf hij heel specifieke details waaronder de naam van een Amerikaans vliegdekschip, de voor- en achternaam van een vriend met wie hij had samengewerkt. En een locatie en andere bijzonderheden over de fatale crash. Zijn ouders die in eerste instantie sceptisch waren over vorige levens zijn toch op onderzoek uit gegaan en ontdekten uiteindelijk een nauwe overeenkomst tussen de verklaringen van James en de dood van een piloot uit de Tweede Wereldoorlog genaamd James Huston. 

 Instagramvolgers en herinneringen van  vorige levens

kinderen flashbacks vorig levenMaar ook dichterbij huis kun je dit soort verhalen tegen komen. Ik vertelde in mijn story’s op Instagram al een beetje over het vooronderzoek dat ik aan het doen was over reïncarnatie en vorige levens voor dit blogartikel. En vroeg aan volgers of zij voorbeelden hadden van kleine kinderen in hun omgeving die hier opmerkingen over gemaakt hadden. Daar kwamen onder andere deze twee bijzondere reacties op:


“Mijn neef werd geboren een poos nadat zijn oudere broertje was gestorven. Mijn tante (zijn moeder) vertelde hem een keer iets dat was gebeurd voordat mijn neef was geboren. Hij (toen nog een kleuter) reageerde toen met: “Ja, dat weet ik wel hoor, want toen was ik toch nog Arnoud!”

 

“Mijn dochter haar eerste woorden waren in het Swahili!  We waren op bezoek bij een vriendin met een partner uit Zimbabwe. We hadden het over haar woorden voor ons en voor dingen. En hij hoorde haar ook praten. Wij dachten dat het haar eigen brabbeltaaltje was, maar hij herkende het als een dialect van Swahili en herkende de woorden. Ze noemde zichzelf ‘Ndugu’ en ‘Mwenge’. Mijn man noemde ze ‘papa Shua’, terwijl hij Guido heet wat er niet op lijkt. Later zei ze dus ook ‘o, vergist. Was mijn andere vader’”
Opmerkingen van kinderen die kunnen wijzen op herinneringen uit vorig leven

Uitspraken van een kind dat zich een vorig leven lijkt te herinneren, kunnen heel uiteenlopend zijn. Hieronder een lijstje met uitspraken dat de University of Virginia heeft opgesteld om een ​​idee te geven van het soort dingen dat een kind zou kunnen zeggen. Maar die in onze westerse cultuur snel wordt afgedaan als fantasie.

 

Het kan ook zijn dat een kind een of meer van deze dingen kan zeggen zonder zich echt een vorig leven te herinneren. Het is waarschijnlijk het beste om een ​​kind niet door te vragen naar informatie. Maar weerhoudt ze er ook niet van er over te vertellen als ze dat uit zichzelf doen. 

 

Soorten uitspraken die een kind zou kunnen doen:

“Je bent mijn mama/papa niet.”

“Ik heb nog een mama/papa.”

“Toen ik groot was, had ik … (had blauwe ogen / had een auto, enz.).”

“Dat gebeurde voordat ik in mama’s buik zat.”

“Ik heb een vrouw/man/kinderen.”

“Vroeger was ik … (rijd in een vrachtwagen / woon in een andere stad, enz.)”

“Ik stierf … (in een auto-ongeluk / nadat ik viel, enz.)”

“Weet je nog dat ik … (in dat andere huis woonde / je vader was, enz.)Advies hoe om te gaan met herinneringen van je kind

Als kinderen over een vorig leven praten, weten ouders soms niet goed hoe ze moeten reageren. Het beste is om open te staan ​​voor wat je kind te vertellen heeft. Luister er naar en erken je kind zoals je ook bij andere onderwerpen zou doen. 


Stel niet te veel gerichte vragen. Dit kan het kind van streek maken. En het kan een kind ertoe brengen antwoorden op de vragen te verzinnen.  Stel beter open en algemene vragen zoals: “Herinner je je nog iets?” En het is juist goed om je in te leven in de uitspraken van een kind mocht je kind er emoties bij voelen. Klik hier voor meer info. 

 


Heeft jouw kind wel eens uitspraken gedaan die over een vorige leven zouden kunnen gaan? Laat het hieronder weten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest


Vind je dit een inspirerend artikel? Bewaar DEZE PIN op je ‘zelfontwikkeling’-bord op Pinterest

vorige levens pin

Wat je misschien ook interessant vindt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips

slaapmeditatie kind

Hypnotische slaapmeditatie

Gratis meditatie voor kinderen

The Good Website

Inspirerende workshops

De Good People organiseren workshops voor een vrijer leven.

Meditatie die hooggevoelige kinderen helpt in te slapen

Een hypnotische meditatie voor kinderen van 5 t/m 13 jaar om tot diepe ontspanning te komen en met een fijn gevoel in te slapen. 
Sommige volwassenen vallen er ook heel goed bij in slaap…:)
Download hem hier en ontvang daarna wekelijks tips & inspiratie voor een vrijer leven voor jou & je kind.