energieveld hartcoherentie oefening

Hoe jouw energieveld invloed heeft op andere mensen…en andersom.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Jouw energieveld heeft invloed op andere mensen. En andersom werkt dat ook zo. Dit is zelfs wetenschappelijk vastgesteld. Daarover vertel ik hieronder meer. Als iedereen dit zou weten en zich bewust zou inzetten voor een positief energieveld dan zou de wereld er een stuk mooier uit zien. Stel je voor! Als kinderen dit zouden leren op school. Of als dit gemeengoed wordt bij bedrijven of in de politiek. Wow!

 

De staat van jouw energieveld wordt bepaald door hoe jij je voelt. Ja, echt waar! De meest ultieme staat die je kunt bereiken is die van hartcoherentie. Dat is wanneer je hart, brein en emoties met elkaar in balans zijn. Het is een gezonde staat van zijn die te meten is met apparatuur. Je leest er meer over in het artikel: Hartcoherentie, wat is dat?.

 

Tip, lees ook het artikel: ‘Wist je dat je drie breinen hebt?’

 

Hartcoherentie 

In het kort komt het hier op neer. Als je in een staat van hartcoherentie bent, creëer je emotionele stabiliteit en balans in jezelf en en heb je beter toegang hebben tot je intuïtie. En het klinkt misschien te mooi en te makkelijk om waar te zijn, maar hartcoherentie wordt bereikt door positieve emoties. Zoals liefde, vriendelijkheid, mededogen, waardering en dankbaar.

 

Maar dat is nog niet alles. Het HeartMath Institute is een wetenschappelijke instelling die hier onderzoek naar doet. En het blijkt dus dat hartcoherentie besmettelijk is. In de goede zin van het woord. 

 

Tip, lees ook het artikel: ‘Herinneringen van kinderen aan vorige levens’

 

Jouw energieveld reikt tot 90 cm buiten je lichaam

Uit onderzoek is gebleken dat jouw staat van zijn, dus hoe je je voelt, niet alleen binnen in jou plaatsvindt. Maar het hangt als een elektromagnetisch veld om je heen.

 

Het regelmatige samentrekken van je hartspieren genereert een elektrisch veld. Je hart produceert genoeg elektrische energie om een elektromagnetisch veld te creëren dat je lichaam in 360 graden omringt en die meetbaar is op ongeveer 90 cm buiten je lichaam. Trek maar eens een meetlint uit vanaf 90 cm van je lichaam en dat rondom. Dat is een mega groot veld wat iedereen met zich meedraagt. 

 

Magnetische velden bevatten informatie. We drukken ons eigen magnetische veld af met wat de emoties die we ervaren. Maar dan wordt het nog interessanter. Wanneer elektromagnetische velden met elkaar in verbinding staan, wisselen ze informatie uit. Dus zo beïnvloedt mijn veld jouw veld en andersom.

energieveld hartcoherentie


Experiment met energieveld en hartcoherentie 

Het HeartMath Institute heeft hier ook toffe experimenten meegedaan. Zoals deze. Er worden vier mensen bij elkaar aan tafel gezet, waarvan er drie de technieken kennen om je hartcoherentie om hoog te krijgen. De vierde persoon weet dit niet, die zit er gewoon bij. Van alle mensen wordt de hartcoherentie gemeten. En je raadt het al. Ook de hartcoherentie van de vierde persoon gaat ook omhoog, gewoon om dat die persoon het oppikt uit het elektromagnetisch veld. Dit hebben ze meerdere keren herhaald en elke keer gebeurde het weer. 

 

Het is dus super belangrijk voor de mensen om je heen hoe jij je voelt. Niet om hier nu nog meer druk op te zetten, maar juist om je te laten realiseren hoe belangrijk selfcare is. Dat het belangrijk is tijd voor jezelf te nemen om te voelen wat je nodig hebt en daar gehoor aan te geven. Jezelf op de eerste plaats zetten wat dat betreft is juist heel goed voor de mensen om je heen. 

 

Miscommunicatie door mismatch energieveld en woorden

Een interessant theorie die het HeartMath Institute heeft, is dat elektromagnetische velden een grote reden zijn van miscommunicatie tussen mensen. Of beter gezegd; als wat mensen zeggen niet overeenkomt met wat ze uitstralen in hun energieveld dan ontstaat er een mismatch.Wat stress en verwarring veroorzaakt.  

 

Onze kinderen staan nog veel meer open voor dat elektromagnetische veld. Omdat bij hen het rationele brein nog niet helemaal ontwikkeld is. Bij hen staat het emotionele brein op de voorgrond. Kinderen zijn hierdoor veel beter in het aanvoelen van subtiele energieën. 

 

Tip, lees ook het artikel: ‘7 tips voor het activeren van je derde oog’

 

Zorg voor goeie vibes in je energieveld door hartcoherentie

Het aller-aller-allerbelangrijkste wat je kunt doen als mens, is er voor zorgen dat je elektromagnetische veld goeie vibes heeft. En als ouder helemaal. Want omdat jouw kind zo dicht bij je staat en zich volledig aan jou overgeeft, neemt hij of zij alles van je over. 

 

Het grootste cadeau wat je je kind kunt doen is alle trauma’s, traumaatjes en issues in jezelf opruimen. Via de Good People en de Good Workshops vind je mensen, wokrhops en sessie die jou daarbij kunnen helpen.  Het HeartMath Institute beveelt voor de dagelijkse praktijk een makkelijke oefening aan.

 

Met ademhalingsoefening en positieve gedachtes kun je binnen een paar minuten hartcoherentie bereikt en daardoor een positief energieveld. 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Vind je dit een inspirerend artikel? Bewaar DEZE PIN op je ‘zelfontwikkeling’-bord op Pinterest

hartcoherentie energieveldWat je misschien ook interessant vindt?

je hart volgen hoe doe je dat

Hartcoherentie, wat is het?

Hartcoherentie bereiken helpt jou een gezonder en gelukkiger leven te leiden. In dit artikel leg ik uit waarom. En hoe je daar zelf invloed op hebt.

Read More »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips

slaapmeditatie kind

Hypnotische slaapmeditatie

Gratis meditatie voor kinderen

The Good Website

Inspirerende workshops

De Good People organiseren workshops voor een vrijer leven.

Meditatie die hooggevoelige kinderen helpt in te slapen

Een hypnotische meditatie voor kinderen van 5 t/m 13 jaar om tot diepe ontspanning te komen en met een fijn gevoel in te slapen. 
Sommige volwassenen vallen er ook heel goed bij in slaap…:)
Download hem hier en ontvang daarna wekelijks tips & inspiratie voor een vrijer leven voor jou & je kind.