Kids-Slaapmeditatie met scheut zelfliefde

slaapmeditatie kinderen

Diepe ontspanning voor het slapen

Sommige kinderen hebben na een drukke dag wat tijd nodig om rustig te worden en in te slapen.

Daarom heb ik  een hypnotische meditatie opgenomen om bij in slaap te vallen.

Aan het einde van de meditatie krijgt je kind een boost zelfvertrouwen. Want hoe lekker om vol liefde voor jezelf in slaap te vallen!


Prijs: €11,-

In combinatie met de meditatie voor zelfvertrouwen en zelfliefde betaal je slechts €20,- voor beide. Scroll naar beneden voor meer info. 

"Ik heb het einde helemaal niet meer gehoord. Toen sliep ik al."

Hypnotische meditatie

Ik zal even kort uitleggen wat ik bedoel met hypnotisch. En hoe dat werkt.

In deze meditatie gebruik ik technieken uit de hypnotherapie wat er voor zorgt dat het brein meer ontvankelijk wordt voor suggesties. Tijdens de meditatie breng ik je kind in een diepe staat van ontspanning.

Hypnose klinkt misschien een beetje spannend, maar het komt er op neer dat het je helpt dieper en sneller in ontspanning te komen. 

Door de woorden die ik gebruik en hoe ik ze aan elkaar koppel komt het brein in de thèta-stand. Vlak voor je in slaap valt bevindt je brein zich altijd in deze toestand.

Met deze hypnotische meditatie help je je kind dus een handje om sneller in slaap te komen. 

En gewoon omdat het leuk is heb ik er nog een speelse dankbaarheidsoefening aan toegevoegd. Waarbij je kind gaat nadenken over drie fijne gebeurtenissen van de dag.

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met je realiseren dat er altijd wel drie mooie dingen gebeurd zijn gedurende een dag. 

Als je kind dit überhaupt al redt en niet voor die tijd in slaap is gevallen…:)

Geschikt voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar

Deze hypnotische meditatie is geschikt voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. Dit is geen keiharde scheidslijn.

 

Een beetje bijdehand kind van 5 dat een goed taalbegrip heeft kan er zeker ook naar luisteren. En voor kinderen van 12 of 13 kan het ook heel geschikt zijn.

 

meer zelfvertrouwen en zelfliefde kinderen

Slaapmeditatie

De slaapmeditatie duurt 10:30 minuten. Je kunt de meditatie downloaden op je telefoon, zodat je ook zonder wifi (op vakantie) er gebruik van kunt maken.

hypnose kind ontspannen

Hypnotische staat kinderbrein​

Het is goed om te weten dat het brein van kinderen tot en met 7 jaar altijd in de theta-stand staat. Dus dat ze eigenlijk continue in een hypnotische staat zijn, waardoor ze enorm ontvankelijk zijn voor alles wat er om ze heen gebeurt. Daarom leren kinderen ook zo snel. 

 

Vanaf achtjarige leeftijd produceren kinderen ongeveer net zoveel bèta-golven als volwassenen. De meeste mensen produceren bèta-golven (90% of meer van het totaal aan hersengolven).

 

Bèta-golven hebben voornamelijk te maken met het survivalmechanisme. Vanuit het zenuwstelsel noem je dit ook wel de vecht- en vluchtreactie.

 

In bèta is de mens gespannen, nerveus en werkt het geheugen minder goed. Meestal hebben de cultuur en de opvoeding invloed op het percentage bèta-golven.

 

Belangrijk dus om je kind en zeker ook jezelf te helpen om meer te ontspannen.

Meer zelfvertrouwen & zelfverzekerdheid

Kan jouw kind wel een dosis meer zelfvertrouwen gebruiken?

Gun je het je kind om zich zelfverzekerder te voelen?

Wil je het meegeven dat je mag luisteren naar je gevoel? En dat zijn of haar ideeën waardevol zijn?

Daarom heb ik ook hypnotische meditatie opgenomen waarin ik je kind meegeef dat het op zichzelf mag vertrouwen. Dat je kind de enige is die echt weet wat het nodig heeft en dat je zelf weet waar je blij en gelukkig van wordt.

En dat het daarom belangrijk is dat je goed naar jezelf luistert. Dat je goed voelt wat je voelt. En dat je weet dat jouw ideeën interessant zijn om gehoord te worden.

Je kunt beide meditaties aanschaffen met een combinatie-korting. Je betaalt dan €20,- in plaats van €22,-