meditatie-tip beginners

Makkelijke meditatie-tip voor beginners

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vind je mediteren maar lastig? Dan heb ik hier een hele fijn meditatietip voor je. 

Voordelen mediteren

Je hebt misschien al vaker de voordelen van mediteren gehoord. Het helpt je om stress te verminderen.  Om je beter bewust te worden van je lichaam. En beter in contact te komen met je gevoelens. 

Maar het kan nog best lastig zijn om als je net begint. Hoe doe je dat? stil zitten zonder dat je gedachten alle kanten opgaan?

 

Geleide meditatie 

Wat je hierbij kan helpen is een geleide meditatie. Tijdens een geleide meditatie hoor je muziek en een stem die je begeleidt. Op die manier kun je veel beter geconcentreerd blijven, je volgt gewoon wat er gezegd wordt. Dit maakt het een stuk makkelijker om te beginnen met mediteren. En hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het zal gaan. Want net als met alles wat je vaker doet, oefening baart kunst. Zo ook met mediteren. 

 

Alexia Chellun 

Je hebt officiële geleide meditatie, maar ik wil je heel fijn nummer tippen om dit op te doen. Het is het nummer  “Allowing” van Alexia Chellun. Je kunt het hier vinden op Spotify. Chellun is een singer-song writer die veel muziek schrijft over bewustzijn en bezinning. Naast dit nummer heeft ze nog veel meer fijne muziek geschreven, dus sowieso een luitstertip. Maar nu even over dit specifieke nummer. Het heeft een hele simpele repeterende tekst met een hele positieve boodschap.

 

De song-tekst van “Allowing” gaat zo:

“I’m Allowing
Me to be Me
I’m Allowing
Me to be Free

I’m allowing my power
I’m allowing well being
I’m allowing my path to light up before me

I’m allowing everything to just be as it comes to me
I’m shining brightly

I’m allowing, easily allowing all my dreams to be
In the right timing

I’m Allowing
Me to be Me
I’m Allowing
Me to be Free

I’m allowing my worth
I’m allowing my brilliance
I’m allowing my path to unfold now before me

I’m allowing everything to just be as it comes to me
I’m shining brightly

I’m allowing, easily allowing all my dreams to be
In the right timing”

Een heel makkelijk tekst op een hele fijne melodie. Het enige wat je hoeft te doen tijdens de meditatie is naar de woorden te luisteren. En ze misschien zelfs wel te voelen en ervaren. Het gewoon helemaal “allowen” zoals Chellun zingt.

 

Weerstand tijdens mediteren

Het kan heel goed zijn dat, dat niet helemaal lukt. Misschien ervaar je wel weerstand bij de tekst “My brilliance”?. Wat overdreven!” of “I’m shining brightly. Echt niet!” 

Laat het er gewoon zijn. Voel die weerstand maar helemaal. En kijk waar je het voelt in je lichaam? Ga het niet helemaal analyseren, maar merk het gewoon op. Word je er bewust van. Je zult merken dat je door de melodie en het volgen van haar stem helemaal in de muziek en de tekst komt. 

Het kan natuurlijk zijn dat je gedachten afdwalen, dit is niet erg. Als je merkt dat dit gebeurt, focus je dan gewoon weer op de tekst en de muziek.  Hoe vaker je dit doen. Hoe makkelijker de mediatie zal gaan. 

 

Positieve affirmatie

Ik vind het fijn op dit nummer op “repeat 1” te zetten, zodat ik het een paar keer achter elkaar kan doen. Op een gegeven moment, ken je het hele nummer uit je hoofd en zul je merken dat je het gedurende dag aan het herhalen bent. Zo heb je twee vliegen in een klap, want daarmee is het ook een affirmatie geworden. En door het steeds te herhalen beïnvloed je je onderbewustzijn en kun je het herprogrammeren. 

 

Heel benieuwd wat je van deze tip vind? Laat het me hieronder weten. e

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vind je dit een inspirerend artikel? Bewaar DEZE PIN op je ‘zelfzorg’ of ‘zelfontwikkeling’-bord op Pinterest.

makkelijke meditatietip


Wat je misschien ook interessant vindt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips

slaapmeditatie kind

Hypnotische slaapmeditatie

Gratis meditatie voor kinderen

The Good Website

Inspirerende workshops

De Good People organiseren workshops voor een vrijer leven.

Meditatie die hooggevoelige kinderen helpt in te slapen

Een hypnotische meditatie voor kinderen van 5 t/m 13 jaar om tot diepe ontspanning te komen en met een fijn gevoel in te slapen. 
Sommige volwassenen vallen er ook heel goed bij in slaap…:)
Download hem hier en ontvang daarna wekelijks tips & inspiratie voor een vrijer leven voor jou & je kind.