Expert

Rosalie Akihary-Kollée

Hey, ik ben Rosalie, breincoach, traumacoach, gedragsspecialist, NLP coach, onderwijscoach en neurofeedbacktrainer voor (hoog) (creatief) begaafde kinderen (10-18), die vastlopen in het onderwijs, waardoor zij geen “normale” onderwijsroute doorlopen en zich in de reguliere zorg en onderwijs niet geholpen en begrepen voelen.

"Het brein is de centrale computer die betekenis geeft aan alle ervaringen en waar alles opgeslagen is."

Het gedrag dat deze jonge mensen laten zien ontstaat door aangeleerde patronen, diep gelegen pijn en negatieve overtuigingen die zij ontwikkelen door ervaringen tijdens het opgroeien, door verlies en/of door langdurig onbegrip voor wie zij zijn. Ik ben een vertaler en help bij het leren begrijpen van gedrag. Daarbij coach ik mensen naar heelheid, zodat ze zichzelf weer vinden en gewenste doelen bereiken. En daarbij help ik mensen van hun mentale en fysieke klachten als gevolg van trauma’s af.

Het brein is de centrale computer die betekenis geeft aan alle ervaringen en waar alles opgeslagen is, het lichaam is de machine die door deze computer bestuurd wordt en waarin gevoeld wordt en tot uiting komt als er geen alignment is.
Daarom kijk ik niet alleen naar het zichtbare en onzichtbare gedrag, eigenschappen, ervaringen en de omgeving, maar ook naar de toestand van het brein, de wijze waarop het brein geactiveerd is en hoe zich dit tot uiting komt in het lichaam. Dit doe ik met behulp van een Qeeg meting.

Input van het kind zelf, de ouders en professionals, observaties en de omgeving in combinatie met NLP, EFT en kinesiologie technieken zet ik in om een objectief beeld te krijgen en aan te sluiten op de zorg- en onderwijsbehoefte. Ik label niet maar onderzoek samen wat de gewenste staat zou zijn met oog op een gewenste toekomst. Daar werken we naar toe met neurofeedbacktrainingen en coaching.

Ik leer kinderen / jongeren hun kwaliteiten in te zetten, help hen richting te geven aan hun doelen en focus te houden. Ik leer ze ook te ontdekken wat van hen zelf is en wat van de ander is. Iets wat van de ander is, mag je bij de ander laten of teruggeven.
Met ouders, opvoeders en professionals doe ik hetzelfde. Professionals leer ik deze jonge mensen tijdig te herkennen en hoe ze hen kunnen helpen binnen het reguliere onderwijssysteem en zorgsysteem, zonder dat zij daar zelf door overvraagd worden.
Als ervaringsdeskundige en professional in dit vakgebied (met ervaring voor de klas) en op het gebied van vroegkinderlijk trauma, heb ik in de schoenen gestaan van het kind, de ouder van een thuiszittend hoogbegaafd kind én die van de professional in de zorg en het onderwijs!

Ik doe dit alles in de vorm van 1-op-1 coaching, online coaching, groeps coaching, presentaties/trainingen en “Ohana” connectgroepen voor thuiszittende hoogbegaafden en hun ouders/verzorgers.

Neem contact op

Wil je meer weten over wat ik voor jullie gezin kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op via dit formulier.

Bedrijfsgegevens

Rosalie Akihary-Kollée
Avenue Carnisse 81 – 2993MB – Barendrecht
heyyou@ywct.nl
www.ywct.nl
@seeyouatywct.nl
06-41205946