Twee hypnotische meditaties voor kids

+ gratis meditatie voor jou

slaapmeditatie kind

Meditatie 1: Diepe ontspanning voor het slapen

Kan je kind soms wel een handje geholpen worden om in slaap te vallen?

 

Je kind ligt in bed en je weet dat je kind moe is. Maar het kan de slaap niet vatten.

 

Het blijft maar bewegen of tegen je aan kletsen. Of misschien komt je kind wel meerdere keren uit bed. Of zit jij er naast tot je kind slaapt, maar duurt dit eindeloos?

 

Speciaal hiervoor heb ik  een hypnotische meditatie opgenomen  voor je kind om bij in slaap te vallen.

 

Ze zijn nu samen te koop voor €11,- 

 

Moeder Sanne over de slaapmeditatie
Lees verder
"Hé! Nou, zoon (8) was net all over the place en geen contact mee te krijgen. Vaak ligt hij dan tot 21.00 te spoken, tenzij ik hem masseer en bij ‘m blijf. Nu zette ik jouw meditatie op en las mijn dochter een verhaaltje voor. Na het verhaaltje was de opname rond 10 minuten, was zijn ademhaling diep, streelde ik nog even over z’n rug en aan het einde van de opname sliep hij. Dankjewel! Heel fijn gedaan!!!"

Meditatie 2: Meer zelfvertrouwen & zelfliefde

Wil jij je kind meegegeven dat het goed is zoals het is?

 

Dat ieder mens unieke kwaliteiten bezit en dat je die mag koesteren.

 

En wil je je kind aanmoedigen lief te zijn voor zichzelf en daardoor ook voor anderen.

 

Speciaal hiervoor is deze hypnotische meditatie ontwikkeld. 

 

Deze meditatie is fijn om overdag te beluisteren, maar is ook heerlijk om mee in slaap te vallen. 

hypnose kind ontspannen
Sophie 7 jaar over de meditatie voor meer zelfvertrouwen & zelfliefde
Lees verder
"Het voelt heel fijn om hier naar te luisteren"

Gratis meditatie voor jou

Voor jou (moeder, vader of verzorger) doe ik er nog een gratis meditatie bij. Namelijk een hartcoherentie-meditatie. Die helpt om je te ontspannen en geluksgevoelens op te roepen.

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de verschillende emotionele toestanden waarin we ons bevinden steeds andere hartritmes tot gevolg hebben. En dat die wisselende hartritmes weer effecten hebben op je gezondheid en geluk.

 

Het is eigenlijk een simpele oefening, waar ik je in een meeneem. Als je dit een aantal keer gedaan hebt, kun je dit regelmatig zelf herhalen. Hoe vaker je dit doet, hoe bekender deze staat voor je lichaam wordt.

Barbara van der Wulp over de hartcoherentie-meditatie
Lees verder
“Ik vond het echt heel fijn. Heel ontspannend, zo kalm ingesproken en vertrouwenwekkend. Heb ervan genoten. Ga ‘m zeker vaker doen.”

Hypnotische meditatie

Deze meditaties zijn écht hypnotisch. Ik zal even kort uitleggen wat ik daarmee bedoel. En hoe dat werkt. In deze meditatie gebruik ik technieken uit de hypnotherapie die er voor zorgen dat het brein meer ontvankelijk wordt voor suggesties. 

 

Hypnose klinkt misschien een beetje spannend, maar het komt er op neer dat het je helpt dieper en sneller in ontspanning te komen. 

 

Door de woorden die ik gebruik en hoe ik ze aan elkaar koppel komt het brein in de theta-stand. Vlak voor je in slaap valt, bevindt je brein zich altijd in deze toestand.

 

Met deze hypnotische meditatie help je je kind dus een handje om sneller in die staat te komen en daardoor makkelijker in slaap te vallen. 

 

Maar dat niet alleen.  Omdat het brein van je kind in deze staat open staat voor suggesties voeg ik er nog wat “cadeautjes” aan toe.

 

Zo gaat je kind geluksgevoelens oproepen en goed doorvoelen. Dit zorgt voor hartcoherentie; wat betekent dat je hart in een coherent ritme gaat kloppen. 

 

Deze staat van zijn is heel gezond is voor je lichaam. En hoe vaker je dit oefent, hoe makkelijker je geluksgevoelens kunt ervaren in het dagelijks leven.

 

Ook prent ik woorden in waardoor je kind gaat voelen en ervaren dat het uniek en bijzonder en lief mag zijn voor zichzelf. Waardoor zelfliefde in het onbewuste wordt geprogrammeerd. 

 

Het mooie is als je kind voor die tijd al slaapt dan neemt het onbewuste dit alsnog in zich op. 

Geschikt voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar

Deze hypnotische meditatie zijn geschikt voor kinderen van 6 tot en met 11 jaar. Dit is geen keiharde scheidslijn.

 

Een beetje bijdehand kind van 5 dat een goed taalbegrip heeft kan er zeker ook naar luisteren. En voor kinderen van 12 of 13 kan het ook heel geschikt zijn.

slaapmeditatie kinderen

Duur meditaties

De slaapmeditatie duurt 10:43 minuten.
De meditatie voor meer zelfvertrouwen en zelfliefde duurt 9:31 minuten.
En de hartcoherentie-meditatie duurt 4:30 minuten. 


Je kunt de meditaties  downloaden op je telefoon,
zodat je er ook zonder wifi gebruik van kunt maken.

zelfvertrouwen zelfliefde meditatie

Hypnotische staat kinderbrein​

Het is goed om te weten dat het brein van kinderen tot en met 7 jaar altijd in de theta-stand staat. Dus dat ze eigenlijk continu in een hypnotische staat zijn, waardoor ze enorm ontvankelijk zijn voor alles wat er om ze heen gebeurt. Daarom leren kinderen ook zo snel. 

 

Vanaf achtjarige leeftijd produceren kinderen ongeveer net zoveel bèta-golven als volwassenen. De meeste mensen produceren bèta-golven (90% of meer van het totaal aan hersengolven).

 

Bèta-golven hebben voornamelijk te maken met het survival-mechanisme. Vanuit het zenuwstelsel noem je dit ook wel de vecht- en vluchtreactie.

 

In bèta is de mens gespannen, nerveus en werkt het geheugen minder goed. Meestal hebben de cultuur en de opvoeding invloed op het percentage bèta-golven.

 

Belangrijk dus om je kind en zeker ook jezelf te helpen om meer te ontspannen.